onsdag den 13. april 2016

Det Moderne Gennembrud

Den litterære periode “Det Moderne Gennembrud” begyndte i år 1870-1890. I skandinavien ser man det specielt, som der hvor man fik sit litterære gennembrud i Europa.

Det moderne gennembrud er modsvaret på Romantikken. I stedet for at fortsætte med at gøre alt idyllisk, så begyndte man at se virkeligheden i øjnene. I stedet for at fokusere på alt det gode, så begyndte folk at sætte fokus på alt hvad der ikke gik godt. Det kunne være hjemløse eller fattige mennesker. Realismen i vores litteratur blev diskuteret og kvinderne begyndte at træde frem. En af de kendte personer fra denne periode hed Georg Brandes. Han mente at litteraturen burde afspejle vores samfund og sætte tabuer og problemer til debat.

Georg Brandes var en meget vigtig person for det moderne gennembrud. Han kom med et friskt pust og massere nye holdninger. Han ville ikke have at samfundets problemer kun blev diskuteret igennem noveller, digte osv. Det var på tide at man skulle skrive alt i avisen, så alle mennesker kunne følge med i hvad der skete.

Urbanisering begyndte også ved det moderne gennembrud. Folk begyndte at samle sig i storbyer, især København. Det var smart, da det var meget lettere at få job. Der kom over 150.000 flere indbyggere til storkøbenhavn under det moderne gennembrud.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar